فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 6, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/06/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدهادی دهقانی، زهیر نوروزی، الهام نیکفر، نوشین راستکاری صفحات 336-342
    زمینه
    بیس فنول A یک ماده سمی و مقاوم در مقابل تجزیه شیمیایی می باشد. اولتراسونیک از جمله روش های موثر در تخریب ترکیبات آلاینده و مقاوم در محیط زیست است که بر پایه تولید حباب های کوچک از طریق پدیده کاویتاسیون منجر به تخریب مواد آلی می شود. پژوهش حاضر با هدف مقایسه سمیت بیس فنول A قبل و بعد از فرایندهای اولتراسونیک و پراکسید هیدروژن با استفاده از دافنیامگنا انجام شد.
    روش ها
    برای انجام آزمایش های زیست آزمونی از دافنیامگنا به عنوان شاخص سمیت استفاده شد. آزمایشات سونوشیمیایی توسط دستگاه اولتراسونیک با توان ورودی 500 وات و فرکانس های 35 و 130 کیلوهرتز انجام شد. نمونه های اولیه جهت آزمایشات، از محلول خروجی هر یک از راکتورها که غلظت اولیه بیس فنول A آن ها 100 میلی گرم در لیتر بود، تهیه گردید. غلظت پراکسید هیدروژن کاربردی، 2 میلی گرم در لیتر بود.
    یافته ها
    نتایج آزمایش های زیست آزمونی نشان داد که دافنیامگنا متاثر از سمیت بیس فنول A می باشد. مقادیر LC50-24 hr، LC50-48 hr، LC50-72 hr و LC50-96 hr به ترتیب 94/42، 48/34، 26/24 و 22/20 میلی گرم در لیتر بودند. سمیت محلول خروجی از فرایند تلفیقی اولتراسونیک و هیدروژن پراکسید کم تر از سمیت به دست آمده برای بیس فنول A و محلول های خروجی از هرکدام از فرایندها به صورت مجزا بود.
    نتیجه گیری
    براساس آزمون سمیت حاد توسط دافنیامگنا، فرایند تلفیقی اولتراسونیک و پراکسید هیدروژن قادر است که سمیت بیس فنول A را از طریق شکستن این ترکیب به محصولات دیگری کاهش دهد. امکان استفاده از این فرایند به عنوان یک گزینه برای تصفیه فاضلاب های حاوی ترکیبات بیس فنول A وجود دارد.
    کلیدواژگان: بیس فنول A، اولتراسونیک، پراکسید هیدروژن، سمیت، دافنیامگنا
  • خیرالله صادقی، سید مجتبی احمدی*، منصور رضایی، مهین صالحی صفحات 343-350
    زمینه

    اختلال افسردگی از شایع ترین اختلالات روان پزشکی و دارودرمانی رایج ترین روش در درمان این اختلال است. با توجه به عوارض جانبی و گران بودن این درمان ها، توسعه درمان های غیردارویی ضروری به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات هوازی بر افسردگی، فراوانی افکار خودآیند منفی و باور به آن ها و نگرش های ناکارآمد بود.

    روش ها

    پژوهش به روش تجربی روی 36 نفر از دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام شد. این افراد در پرسش نامه افسردگی بک نسخه دوم نمره ای بین 29-13 گرفته بودند. نمونه ها به طور تصادفی در دو گروه مساوی تمرینات هوازی و کنترل قرار گرفتند. از گروه تمرینات هوازی 2 نفر و از گروه کنترل 4 نفر به دلیل عدم پاسخ گویی در پس آزمون از مطالعه کنار گذاشته شدند. آزمودنی ها پرسش نامه های افسردگی بک- نسخه دوم (BDI-II)، نگرش های ناکارآمد (DAS) و افکار خودآیند (ATQ) را قبل از شروع مداخله و 8 هفته بعد از شروع مداخله تکمیل کردند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 15 و روش های آماری T زوجی و مستقل تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین نمرات آزمودنی ها در پس آزمون نسبت به پیش آزمون در متغیرهای افسردگی (001/0>P)، فراوانی افکار خودآیند منفی (005/0P=) و اعتقاد به آن ها (014/0P=) کاهش معناداری را نشان داد. اما گروه تمرینات هوازی در مقایسه با گروه کنترل فقط در متغیر افسردگی (03/0P=) تفاوت معناداری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    8 هفته ورزش هوازی در کاهش افسردگی، فراوانی و اعتقاد به افکار خودآیند منفی دانشجویان موثر بود.

    کلیدواژگان: افسردگی، تمرین هوازی، مولفه های شناختی
  • طراوت فاخری، هما بدری، علی مصطفایی، حمیدرضا محمدیمطلق، منصور رضایی، انیسالدوله نانکلی صفحات 351-356
    زمینه
    لیومیوم شایع ترین نئوپلاسم زنان سنین باروری است. قدم اول در کنترل این تومور درمان طبی است. در حال حاضر پرکاربردترین دارو در درمان میوم رحمی، آگونیست های هورمون آزادکننده گنادوتروپین ((GnRH هستند. علایم شبه یائسگی و پوکی استخوان و برگشت اندازه تومور به دنبال قطع مصرف، از مهم ترین عوارض این داروهاست. این مطالعه با هدف بررسی اثر آپوپتوتیک و میزان کشندگی داروی ATRA به عنوان دارویی با اثرات برگشت ناپذیر روی سلول های میوم انسانی انجام شد.
    روش ها
    نمونه ها، سلول های میوم به دست آمده از زنان مبتلا به میوم رحمی بستری در بیمارستان امام رضا کرمانشاه بودند. سلول ها پس از انجام مراحل آماده سازی و شمارش توسط لام نئوبار به مدت 24 ساعت کشت داده شدند. سپس به 2 گروه کنترل (محیط کشت بدون دارو) و گروه مواجهه یافته با ATRA با غلظت های صعودی، تقسیم و به مدت 72 ساعت در محیط کشت باقی ماندند. در ادامه از روش های تانل (TUNEL) و LDH به ترتیب برای اندازه گیری آپوپتوز و میزان کشندگی استفاده شد. در نهایت نتایج در دو گروه با هم مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اثر آپوپتوتیک ATRA به طور معناداری بیش از گروه کنترل است (001/0(P<. میزان کشندگی در گروه ATRA بیشتر از گروه کنترل بود (002/0P=).
    نتیجه گیری
    نتایج فوق از این فرضیه که احتمالا مسیر اسیدرتینوئیک از مسیرهای اصلی دخیل در پاتوژنز لیومیوم رحمی است، حمایت می کند. احتمالا از طریق این مسیر می توان علاوه بر توقف رشد میوم، آن را از بین برد.
    کلیدواژگان: میوم، آپوپتوزیس، کشت سلولی
  • مصطفی فتاحی، علی خلفی، سید محمدرضا گوشه، حسین رحمانی، سهراب کوچکی، ساناز نظری، آرش گرجیزاده، سیدامین موسویان، وحید صیدخانی صفحات 357-392
    زمینه
    لرز یکی از عوارض شایع بعد از عمل و بیهوشی در ریکاوری می باشد که می تواند باعث افزایش مصرف اکسیژن، افزایش فشارخون سیستمیک، افزایش ضربان قلب و آریتمی های قلبی در بیماران گردد. با توجه به داروهای متنوع مورد استفاده در بیهوشی عمومی و لزوم گزینش موثر داروهای وریدی و استنشاقی جهت کاهش عوارض بالقوه آن ها، این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر داروی وریدی پروپوفول و گاز بیهوشی ایزوفلوران بر میزان بروز لرز بعد از عمل انجام شد.
    روش ها
    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور، 70 بیمار 65-18 ساله به صورت تصادفی در دو گروه 35 نفره تحت عمل جراحی الکتیو بینی قرار گرفتند. وقوع و شدت لرز بعد از عمل در دو گروه مقایسه شد و از 4-0 طبقه بندی گردید. یافته ها با آزمون تی و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    دو گروه از نظر سن، جنس و مدت بیهوشی اختلاف معناداری نداشتند. میزان شیوع و شدت لرز در دریافت کنندگان ایزوفلوران به طور معناداری کم تر از پروپوفول بود.
    نتیجه گیری
    در بیماران بزرگسال تحت عمل جراحی الکتیو بینی، جهت کاهش لرز بعد از عمل، استفاده از ایزوفلوران بهتر از پروپوفول می باشد.
    کلیدواژگان: پروپوفول، ایزوفلوران، بروز لرز
  • مهتاب نجفی، سعید قایینی، ناصر بهپور صفحات 363-369
    زمینه
    وضعیت بدن انسان بر عملکردهای فیزیولوژیکی او تاثیرگذار است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تعدیل ناهنجاری شانه به جلو بر عملکرد ریوی دانش آموزان دختر مقطع ابتدایی بود.
    روش ها
    آزمودنی های این پژوهش نیمه تجربی، دو گروه 20 نفره از دانش آموزان مبتلا به وضعیت شانه به جلو (FSP) و طبیعی (NP) بودند. هر گروه به طور تصادفی به دو زیرگروه 10 نفره کنترل و تجربی تقسیم شدند. مداخله تجربی شامل انجام تمرینات کششی- قدرتی به مدت 6 هفته بود. در پیش و پس آزمون، میزان انحراف شانه ها توسط دستگاه چهارگوش دوگانه و ظرفیت حیاتی آهسته (SVC) و فشاری (FVC) ریه ها توسط اسپیرومتر اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    نتایج آزمون t زوجی بر معناداری کاهش انحراف شانه ها و افزایش SVC و FVC گروه FSP در اثر مداخلات دلالت دارد (05/0P≤)، در گروه NP تغییر معناداری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    برطبق این یافته ها، تمرینات اصلاحی از طریق بهبود وضعیت FSP موجب بهبود SVC و FVC دختران مقطع ابتدایی می گردند.
    کلیدواژگان: وضعیت شانه به جلو، عملکرد ریوی، تمرینات قدرتی، تمرینات کششی، دانش آموزان دختر
  • فرزانه میکائیلی منیع صفحات 370-380
    زمینه
    اختلال وسواس موکنی (Trichotillomania-TTM) از اختلال های عادتی کم تر شناخته شده است که با کشیدن و کندن تکرارشونده مو مشخص می شود. آموزش معکوس کردن عادت (HRT) از پرکاربردترین روش هایی است که برای درمان این اختلال به کار رفته است. هدف پژوهش حاضر مطالعه اثربخشی HRT در کاهش و بهبود علایم TTM می باشد.
    روش ها
    روش این مطالعه، شبه آزمایشی با اندازه گیری های مکرر (بدون گروه گواه) بود. پیش از آغاز کاربندی درمانی پیش آزمون اجرا گردید. سپس متغیر مستقل ارایه و نهایتا پس آزمون اجرا شد. در فواصل یک و سه ماه بعد از اتمام جلسات، مجددا آزمون های پیگیری اجرا گردیدند. نمونه آماری پژوهش 4 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه ارومیه بودند. آن ها با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. مصاحبه بالینی، مقیاس موکنی بیمارستان عمومی ماساچوست (MGH-HS)، شمارش تعداد موهای کنده شده در روز، سیاهه میلواکی برای خرده انواع TTM (نسخه بزرگسالان) و آزمون اضطراب حالت-صفت برای سنجش به کار گرفته شدند.
    یافته ها
    بعد از انجام مداخله تعداد موهای کنده شده، نمره آزمون MGH-HS، رتبه بندی شخصی و اضطراب حالت و صفت کاهش داشتند. نمرات افراد در سایر سنجه ها نیز به همین شکل بهبود یافته بود. این کاهش تا سه ماه پس از اتمام جلسات پایدار بوده و هیچ یک از شرکت کنندگان به شرایط قبلی بازنگشتند.
    نتیجه گیری
    روش HRT در کاهش علایم TTM و اضطراب و بهبود کیفیت زندگی فرد و آسیب های ناشی از آن موثر است. باتوجه به محدودیت ناشی از تعداد کم شرکت کنندگان این مطالعه پیشنهاد می شود ضمن تکرار مطالعه در نمونه ای بزرگ تر، اثربخشی آن در درمان سایر اختلال های عادتی نیز بررسی گردد.
    کلیدواژگان: وسواس موکنی، روش معکوس کردن عادت، اضطراب حالت و صفت، اختلال های عادتی
  • فرهاد نعلینی، سید قاسم میر بهاری، جمال حسینی، مهدی محمدی صفحات 381-386
    زمینه
    گرچه اکثر ضایعات پستان خوش خیم هستند با این وجود سرطان پستان یکی از اصلی ترین سرطان های منجر به مرگ در زنان است. چون بیشتر ضایعات خوش خیم پستان، خطر پیشرفت به سمت بدخیم شدن ندارند، بررسی دقیق ضایعات قبل از تصمیم گیری برای مداخله جراحی از اهمیت فراوانی برخوردار است. این مطالعه به منظور بررسی میزان مطابقت گزارش های سونوگرافی بر اساس سیستم BIRAD (Breast Imaging Reporting and Data System) با نتایج حاصل از FNA تحت گاید سونوگرافی ضایعات انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه از نوع مقطعی است. جمعیت مورد مطالعه، زنان با شکایت درد موضعی یا توده پستان مراجعه کننده به واحد رادیولوژی بیمارستان معتضدی کرمانشاه بودند. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS 20 و شاخص های توصیفی و آزمون مجذور کای و ضریب توافقی کاپا تحلیل شد.
    یافته ها
    متوسط سن بیماران 5/10±42 سال بود. بین نتایج سونوگرافی و FNA ارتباط وجود داشت و نتایج آزمون ضریب توافقی کاپا حاکی از تطابق یافنه های سونوگرافی و پاتولوژی بود. توافق گزارش های سونوگرافی ضایعات پستان با نتایج آسپیراسیون با سوزن ظریف برابر 7/95 درصد بود.
    نتیجه گیری
    گزارش های سونوگرافی، بر اساس سیستمBIRAD با گزارش هایFNA زیر هدایت سونوگرافی در ضایعات پستان از میزان مطابقت بالایی برخوردار است. لذا سونوگرافی به عنوان یک روش مقرون به صرفه، آسان و قابل دسترس می تواند در تشخیص ضایعات پستان نقش مهمی داشته باشد و منجر به سهولت در برخورد صحیح با ضایعات پستان شود.
    کلیدواژگان: ضایعه پستان، سونوگرافی، BIRAD، FNA
  • محسن گل محمدیان، پریسا یاسمی نژاد، نادر نادری صفحات 387-393
    زمینه
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه استفاده مفرط از تلفن همراه با ابعاد کیفیت زندگی شامل سلامت عمومی، عملکرد جسمانی، محدودیت ایفای نقش به دلایل جسمانی، محدودیت ایفای نقش به دلایل عاطفی، درد بدنی، عملکرد اجتماعی، خستگی یا نشاط و سلامت روانی در دانشجویان انجام شد.
    روش ها
    جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی دزفول بود که در سال تحصیلی 92-1391 مشغول به تحصیل بودند. نمونه مورد مطالعه 392 نفر بودند که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 و پرسشنامه استفاده مفرط از تلفن همراه (جنارو و همکاران، 2007) بود. به منظور بررسی رابطه استفاده مفرط از تلفن همراه با ابعاد کیفیت زندگی از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی ساده استفاده شد.
    یافته ها
    بین استفاده مفرط از تلفن همراه با ابعاد سلامت عمومی، سلامت روان، عملکرد اجتماعی و نشاط، رابطه منفی و معناداری به دست آمد (01/0P<). همچنین تحلیل رگرسیون خطی ساده نشان داد که متغیر استفاده مفرط از تلفن همراه 12 درصد واریانس کیفیت زندگی را تبیین می کند.
    نتیجه گیری
    استفاده مفرط از تلفن همراه می تواند کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد و با استفاده غیرمفرط از این وسیله ارتباطی می توان از اثرات منفی آن بر کیفیت زندگی پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: استفاده مفرط از تلفن همراه، کیفیت زندگی، دانشجویان
|
  • Mohammad Hadi Dehghani, Zoheyr Norozi, Elham Nikfar, Noshin Rastkari Pages 336-342
    Background
    Bisphenol-A is categorized as a toxic and refractory organic matter. Ultrasonic process considered as an effective method for degradation of refractory organic matters in the environment which is achieved by the production of fine bubbles through cavitation process. This study is conducted for assessment of the toxicity of effluents containing Bisphenol-A which was treated by Ultrasonic and hydrogen peroxide processes using Daphnia Magna organism.
    Methods
    The bioassay test was conducted using Daphnia Magna organisms as a toxicity indicator. Sono-chemical experiments were applied by an ultrasonic unit with 500 W input power and frequencies of 35 and 130 kHz. Samples were gathered from reactors with Bisphenol-A concentration for more than 100 mg/L. The concentration of Peroxide was more than 2 mg/L.
    Results
    The bioassay experiments showed that Daphnia Magna organism was affected with toxicity of Bisphenol-A. The LC50-24 hr, LC50-48 hr, LC50-72 hr, LC50-96 hr were 42.94, 34.48, 24.26 and 20.22 mg/L, respectively. The toxicity of the Bisphenol-A oxidation process with Ultrasonic and peroxide was less than the toxicity of initial wastewater.
    Conclusion
    Based on the bioassay experiment with Daphnia Magna organisms, the ultrasonic+Hydrogen peroxide could effectively reduce the toxicity of Bisphenol-A through degradation to less toxic matters and hence could be considered as a proper method for treatment of wastewater containing Bisphenol-A.
    Keywords: Bisphenol, A, ultrasonic, Hydrogen peroxide, toxicity, Daphnia Magna
  • Khirollah Sadeghi, Sayed Mojtaba Ahmadi, Mansour Rezaei, Mahin Salehi Pages 343-350
    Background

    Depression is one of the most common psychiatry disorders. The most common treatments for this disorder are pharmacotherapy and psychotherapy. Due to the side effects and expensiveness of these methods، developing the non-drug treatments seems to be necessary. This study tries to determine the effect of eight weeks of aerobic exercises on depression، frequency of negative automatic thoughts، belief to them and dysfunctional attitudes.

    Methods

    This experimental study was conducted on 36 students at Kermanshah University of Medical Sciences who received scores between 13 to 29 in the second edition of Beck depression inventory. They were randomly divided into two groups of experimental (18 cases)، and control group (18 cases). Two cases from the experimental group and four from the control group were excluded due to the lack of replying to the inventory. Subjects completed the second edition of Beck Depression Inventory (BDI-II)، Dysfunctional Attitudes Scales (DAS)، Automatic thoughts Questionnaire (ATQ) and Beck Hopelessness Scales (BHS) before and after 8 weeks of the intervention. Data were analysed using the independent and paired t-tests.

    Results

    Subjects’ mean scores in post-test indicated a significant reduction in depression (P<0. 001)، the frequency of automatic thoughts (P=0. 005) and belief to them (P=0. 014). Besides، the experimental group revealed a significant reduction only in depression (P=0. 03).

    Conclusion

    Eight weeks of aerobic exercises were effective in reducing depression، frequency and belief to negative automatic thoughts.

    Keywords: Depression Disorder, Aerobic Exercise, Cognitive Components
  • Taravat Fakheri, Homa Badri, Ali Mostafaei, Hamidreza Mohammadimotlagh, Mansour Rezaei, Anisodole Nankali Pages 351-356
    Background
    Uterine leiomyoma is the most common tumor among the female in the reproductive period. The first step to control the tumor is employing medical treatment. Currently GnRH agonists are the most common drugs for medical therapy of uterine myoma. Climacteric-like symptoms and osteoporosis and recurrence of the size of tumor after GnRH agonists consumption are among the most common side effects of employing the medical treatment. In the present study the apoptotic and cytotoxicity effects of All Trans Retinoic Acid (ATRA) on cultured human leiomyoma cells were investigated.
    Methods
    Samples were myoma cells of women with myomatosis uterine admitted in Imam Reza hospital of Kermanshah. After preparation and counting by neobar lam، they were cultured for 24 hours. Then they were divided into exposed and control groups. The experimental group exposed to ascending concentrations of ATRA and the control group did not have any intervention. After exposure، the cells were cultured for 72 hours. Finally the apoptosis and cytotoxicity were measured using TUNEL method and LDH kit respectively and the results were compared.
    Results
    The results indicated that apoptotic effects of ATRA were significantly higher than those of control group (P<0. 01). Cytotoxicity rate of ATRA was higher than that of control group.
    Conclusion
    The above findings support the hypothesis that probably retinoic acid pathway is one of the main pathways in myoma pathogenesis. It is possible that this patll way. Would be used to stopping to growth of myoma.
    Keywords: Myoma, ATRA, apoptosis, cell culture
  • Mostafa Fatahi, Ali Khalafi, Seyed Mohammad Reza Gushe, Hossein Rahmani, Sohrab Kuchaki, Sanaz Nazari, Arash Gorji Zadeh, Seyed Amin Musavian, Vahid Seyed Khani Pages 357-392
    Background
    The postoperative shivering is one of the common complications of anesthesia after surgery and in the recovery room، which can cause the increased systemic blood pressure، oxygen consumption، heart rate and the cardiac arrhythmias among patients. Due to the variety of drugs used in general anesthesia، and necessity of choosing the effective intravenous and the inhaled drugs to reduce their potential complications، this study was done to compare the effects of the venous propofol drug and the anesthesia Isoflurane gas on the incidence rate of postoperative shivering.
    Methods
    In a double-blind clinical trial، 70 patients aged 18 to 65 who underwent the Rhinoplasty surgery were randomly classified into two groups of 35 cases. The occurrence and severity of postoperative shivering were compared in both groups and classified from zero to four. Findings were analyzed employing the t-test and Chi-square.
    Results
    There was no significant difference between the two groups in terms of age، sex، and duration of anesthesia. The incidence and intensity of shivering in recipients of Isoflurane was significantly less than those of the recipients who received Propofol.
    Conclusion
    Using Isoflurane is better than Propofol to reduce the postoperative shivering in the adult patients undergoing the elective Rhinoplasty surgery.
    Keywords: Propofol, Isoflurane, outbreak shivering
  • Mahtab Najafi, Saeed Ghaeeni, Naser Behpoor Pages 363-369
    Background
    Human body posture influences on his/her physiological functions. The purpose of this study was to investigate the effect of forward shoulder correction on pulmonary function of elementary female students.
    Methods
    Subjects of this quasi-experimental research were two groups (n=20) of students with Normal posture (NP) and forward shoulder posture (FSP) which is divided randomly into two control (n=10) and experimental (n=10) groups. Experimental work included stretch-strength training for 6 weeks. The amount of shoulder deviation and slow vital capacity (SVC) and forced vital capacity (FVC) were evaluated at pretest and post test by Double Square device and spirometre respectively.
    Results
    the results of paired t-test indicated a significant reduction of shoulder deviation and significant increase of SVC and FVC due to experimental work in the FSP group (P≤0. 05) but in the NP group no significant changes were observed.
    Conclusion
    based on these findings، corrective exercises causes FVC and SVC improvement through correction of elementary female students’ forward shoulder posture.
    Keywords: forward shoulder, pulmonary function, strength training, stretch training, female students
  • Farzaneh Michaeli Manee Pages 370-380
    Background
    TTM is one of the less-known habitual disorders، which is characterized by recurrent hair picking. HRT is one of the most practiced methods for treating this disorder. This study investigates the effectiveness of HRT on the decreasing and improving TTM symptoms.
    Methods
    This study was a pre-experimental design with repeated measures (without control group). Before pre-test، treatment was applied and later a post-test was administered. Follow-up data were collected in time intervals of one month and three months after treatments. Participants were 4 female students at Urmia University، who were selected through snowball sampling. Clinical interview، MGH-HS، counting of hair-picking، Milwaukee Inventory for Subtypes Trichotillomania (adult version) and State-Trait Anxiety Inventory (STAI) were used as the major instruments.
    Results
    Number of picked hair، scores of MGH-HS test، personal ranking for hair-picking and STAI changed dramatically and went through a steep decline after the treatment. Likewise، other participants´ scores were also marked by similar considerable improvements. This shift lasted for 3 months after the completion of treatment sessions and none of participants returned to pre-treatment conditions.
    Conclusion
    HRT method is an effective method for decreasing symptoms of TTM and improving trait and state anxiety، individual''s life quality and damages resulting from this disorder. As the number of participants used in this study was limited، it is suggested that the study be repeated with a wider sample and consequently the effect of this method in treatment of other habitual disorders be investigated too.
    Keywords: Trichotillomania, Habit Reversal Training (HRT), trait, state anxiety, habitual disorders
  • Farhad Nalaini, Sayed Ghasem Mirbahari, Jamal Hoseini, Mahdi Mohammadi Pages 381-386
    Background
    TTM is one of the less-known habitual disorders، which is characterized by recurrent hair picking. HRT is one of the most practiced methods for treating this disorder. This study investigates the effectiveness of HRT on the decreasing and improving TTM symptoms.
    Methods
    This study was a pre-experimental design with repeated measures (without control group). Before pre-test، treatment was applied and later a post-test was administered. Follow-up data were collected in time intervals of one month and three months after treatments. Participants were 4 female students at Urmia University، who were selected through snowball sampling. Clinical interview، MGH-HS، counting of hair-picking، Milwaukee Inventory for Subtypes Trichotillomania (adult version) and State-Trait Anxiety Inventory (STAI) were used as the major instruments.
    Results
    Number of picked hair، scores of MGH-HS test، personal ranking for hair-picking and STAI changed dramatically and went through a steep decline after the treatment. Likewise، other participants´ scores were also marked by similar considerable improvements. This shift lasted for 3 months after the completion of treatment sessions and none of participants returned to pre-treatment conditions.
    Conclusion
    HRT method is an effective method for decreasing symptoms of TTM and improving trait and state anxiety، individual''s life quality and damages resulting from this disorder. As the number of participants used in this study was limited، it is suggested that the study be repeated with a wider sample and consequently the effect of this method in treatment of other habitual disorders be investigated too.
    Keywords: Trichotillomania, Habit Reversal Training (HRT), trait, state anxiety, habitual disorders
  • Mohsen Golmohammadian, Parisa Yaseminejad, Nader Naderi Pages 387-393
    Background
    This study was carried out with the purpose of investigating the relationship between Cell-phone over use and quality of life dimensions (Physical functioning، Role-physical، Bodily pain، General Health، Role Emotional، Social functioning، Vitality & Mental Health) among university students.
    Methods
    The sampling group consisted of 392 students studying at Islamic Azad University، Dezful branch who were chosen by cluster sampling method. The research instruments were cell phone cver-use Scale and short form health survey (SF-36). To investigate the relationship between cell phone over use and quality of life dimensions among university students، Person correlation and simple linear regression were used to analyze the data.
    Results
    Findings indicated a significantly negative relationship between quality of life dimensions (Physical functioning، Role-physical، Bodily pain، General Health، Role Emotional، Social functioning، Vitality & Mental Health) and cell phone over use among university students (P≤0. 01). Simple linear regression indicated that Cellphone Over-use can explain %12 variance of quality of life (RS=0. 012).
    Conclusion
    cell phone over use can effect on quality of life and cellphone normal use prevents negative effects on quality of life.
    Keywords: cell phone over use, quality of life, students